Motivul stupid pentru care un intreg echipaj a fost arestat

Un tribunal din India a stabilit zilele trecute ca membrii echipajului unei nave din Statele Unite sa fie arestati pentru detinerea de arme la bordul navei.

Armele se aflau la bordul navei pentru apararea navei si a echipajului impotriva piratilor. Dintre cei 33 de membri, 10 erau de nationalitate Indieni, 6 din Marea Britanie, 3 Ucrainieni si 14 Estonieni. Un judecator a dat sentinta ca toti cei 33 de membri sa fie trimisi in inchisoare pentru urmatorii 5 ani aruncand in aer relatiile dintre Statele Unite, Marea Britanie si de cealalta parte India. Deasemenea fiecare membru al echipajului este obligat la plata a 45 $ (200 RON).
Garda de coasta din Tamil Nadu, India, i-a arestat pe cei 33 de membri ai echipajului in anul 2013 dupa ce nimeni nu a reusit sa dovedeasca prin acte cum au ajuns armele la bord si faptul ca echipajul poate detine armele la bordul navei. Compania care detine nava a declarat ca toate armele au fost cumparate legal si inregistrate conform legilor. Toti cei arestati au fost tinuti in inchisoare timp de 9 luni dupa care au fost eliberati cu conditia sa nu paraseasca India pana la verdictul final, acesta din urma venind zilele trecute cu inchisoare pentru urmatorii 5 ani din care insa se va reduce timpul petrecut deja in spatele gratiilor. Avocatii echipajului au sustinut insa ca vor face recurs la decizia tribunalului.

India se afla in conflict si cu Italia dupa ce in anul 2012 doi militari italieni au impuscat mortal doi pescari indieni din greseala, crezand ca acestia din urma sunt pirati.

Ne gasiti si pe:
Instagram – Viata de Navigator
Facebook – Viata de Navigator
YouTube – Vlogul Vaporeanului

Daca doriti sa fiti la curent cu tot ceea ce facem, veniti alaturi de noi in Viata De Navigator

De asemenea daca v-a placut articolul asteptam comentariile voastre sau ne puteti da like/share. Multumim!

(Visited 1.058 times, 1 visits today)
➡️➡️➡️ 𝐃𝐢𝐬𝐭𝐫𝐢𝐛𝐮𝐢𝐞 𝐬̦𝐢 𝐭𝐮! ⤵️⤵️⤵️

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.