Te cred Cosmin, pentru ca acum acele cursuri din poza …

Comment on

Incredibil dar adevarat! Cat costa sa iti faci actualizarea de brevet?

by shoby.

Te cred Cosmin, pentru ca acum acele cursuri din poza de mai sus sunt doar actualizarile, care tin cateva zile. Prima data se fac cursurile initiale care dureaza mai mult si evident costul este mai mare. Plus ca la inceput ai nevoie de multe alte cursuri…
Eu am prieten care a plecat in primul voiaj cu datorii de mii de euro. Eu personal am plecat primul contract de ofiter cu datorie lasata acasa…

Recent Comments by shoby

Viata de Navigator. De la cateva sute de euro la 20.000 euro pe luna


Un Navigator sunt si eu, la fel ca si tine.


Protejat: Order – decembrie 3, 2020 @ 04:21 PM
Starea comenzii a fost modificată din În așteptare în Finalizată.


Protejat: Order – decembrie 3, 2020 @ 04:21 PM
Starea comenzii a fost modificată din În procesare în În așteptare.


Protejat: Order – decembrie 3, 2020 @ 04:21 PM
Detalii comandă trimise manual la client.


5 pasi importanti spre functia de comandant/sef mecanic


Salut Robert. Eu am învăţat Lb. Engleza (sa vorbesc) la navă. Stiam cuvintele, nu aveam cursivitate, nu ştiam sa folosesc timpii, dar eram înţeles. Nu toţi vorbesc perfect Lb. Engleza pe navă, mai ales est europenii, asiaticii(chinezii) dar ne înţelegem. Important e sa inveti cuvintele de bază si termenii marinăreşti de bază, restul le înveţi la navă in timp.
Deci concluzia e: Nu te speria, vei învăţa la vapor vrei nu vrei 🙂


Viata de Navigator. De la cateva sute de euro la 20.000 euro pe luna


Salut Cristy!
Nu sunt nou in meseria asta, o fac de 10 ani de zile iar acum 2 ani când am scris articolul de fata ştiam despre ce vorbesc. Compania la care lucrez, asa cum am mai spus in alt comment, plăteşte foarte bine dar se munceşte 3 luni cu 3. Dacă ar lucra 4 cu 2 atunci toti comandantii/sefii mecanici Romani din firma asta ar câştiga aproape 20.000 Euro pe luna lucrată. Asta la LPG-uri.
Chiar acum pe ainostri cei de la Sagau au oferta de munca pentru Comandant 24.000 USD (3 cu 3) si Sef Mecanic cam 23.500. Evident ca nu in port la Constanta, program 8-16 ci pe LNG.
N-am spus ca toti comandanții Romani vor câştiga suma aceasta, am spus ca se poate câştiga, salariile ajung până acolo. Ajung? Da, ajung.


5 pasi importanti spre functia de comandant/sef mecanic


Aveti dreptate! Am patit si eu multe mai ales la inceput. Am avut puterea sa trec peste ele si defapt m-au intarit aceste evenimente. Am scris si despre ele:
http://www.viatadenavigator.ro/2016/01/12/clipe-de-neuitat-petrecute-la-nava/


5 motive pentru care e mai bine sa navigam pe tancuri


Buna ziua!
E cam greu pentru D-stra deoarece majoritatea firmelor cer experienta pe functie pe acel tip de vapor. Daca D-stra aveti experienta 0 ca Sef Mecanic pe LPG de exemplu nu cred ca va ia nimeni. Sau probabil ca sunt unele firme micute dar va vor cere niste sacrificii, salariu mai mic, ori sa plecati 1-2 contracte pe o functie mai mica, etc.


Vizita medicala + Prelungire carnet de marinar in 3 ore.


Dny, stai calm ca nu s-a kkt nimeni pe el. Cel putin nu mirosea deloc pana sa apari tu.
Daca e asa cum zici, atunci chiar ma bucur. Asa e cand incepe concurenta si nu mai exista monopol. Stim cu totii cum era inainte la policlinica CFR… Incepeai la 7-8 dimineata si terminai seara.


Viata de Navigator. De la cateva sute de euro la 20.000 euro pe luna


Depinde de firma cu care pleci si contractul le care il semnezi. Cunosc persoane care pleacă pe fluviu si câştiga 1000€ atât la vapor cat si acasă (1 luna la vapor si 1 luna acasa). Cunosc si altă persoană care castiga 1200€ la o lună lucrată iar acasă primeste doar salariul minim.


Viata de Navigator. De la cateva sute de euro la 20.000 euro pe luna


Salut Silvian!
Eu zic sa te axezi foarte mult pe Bacalaureat si sa tragi tare cu invatatul pentru ca asta conteaza foarte mult. Mai tarziu vei regreta daca nu ai bacul luat.
Fara bac poti face acel curs de marinar, se castiga binisor exact cum zici si tu, desi eu as zice ca salariul initial e putin mai mic, as zice la 1000 de euro dar e greu sa pleci din prima marinar pentru ca nu ai experienta iar marea majoritate cer experienta pe functie (stiu, e un paradox treaba asta).
Ca si marinar faci munca de jos, cam ce e mai greu, depinde si de tipul de nava pe care pleci. Spalat puntea, spalat magaziile de marfa sau puntile de marfa, vopsit, matagonit, in general intretinerea vaporului. Pe langa asta participi tot timpul la manevre si in porturi te ocupi si de paza navei. Muncesti cam 8-10 ore pe zi dar sunt zile si mai grele.
Dupa un anumit timp poti sa promovezi la timonier si mai apoi ca sef de echipaj. Salariile cresc in raport cu functia pe care o ai.
Spor la invatat si bafta in tot ceea ce faci!


Vizita medicala + Prelungire carnet de marinar in 3 ore.


Buna Monica.
Pe mine m-a costat reinoirea brevetului asa:
90 RON – Preschimbare Carnet Marinar (nu-l aveam pe cel nou, mic)
113 RON – Preschimbare plus Reconfirmare Brevet
45 RON – Eliberare brevet
36 RON – alte taxe specifice ANR de genul: Viza de conformitate cu originalul, etc
Total: aprox 285 RON


Vizita medicala + Prelungire carnet de marinar in 3 ore.


Da Oana, am primit si rezultatele analizelor de sange, tot.


Cautam urgent Master, C/O, C/E, 2/E, G/E si E/E


Va rog sa ne trimiteti un CV, il puteti downloada pe cel din articol. Avem nevoie de cateva informatii, nr de telefon si macar ultimele 4 voiaje. Asteptam cv-ul dumneavoastra cat mai repede posibil.


5 Lucruri nestiute despre marinari.


Evident. Doar nu s-au adunat toti deștepții pe mari si oceane. 🙂
Dar mesajul tau nu are nicio valoare. E ca si cum ai spune „sunt si Români prosti”. Evident ca sunt, stim cu totii. Asa, si?


Vizita medicala + Prelungire carnet de marinar in 3 ore.


@Lilica: Nu stiu cat de corecte au fost desi pot sa-ti spun ca inaintea mea o persoana a picat vizita la psihiatrie si a fost data inapta. Analizele la sange/urina cred ca au fost facute ok iar rezultatele ptr auz, ochi etc le ai pe loc. Nu stiu daca s-a uitat cineva peste testele psihologice, insa cred ca la toate celelalte cabinete s-au facut testele ok si cred ca toate rezultatele au fost la timp la comisie, dar nu pot sa garantez pentru asta.


5 Lucruri nestiute despre marinari.


Oana
Niciodata degetele de la o mână nu seamănă unele cu altele. Asa se întâmplă si cu navigatorii si cu fiecare nație in parte, sau fiecare om in parte. Unii sunt gelosi, altii isi inseala jumatatea, altii impulsivi, etc. Daca ai avut ghinionul de a întâlni o persoană nepotrivita nu inseamna ca toti navigatorii sunt la fel. Sunt navigator si nu imi place sa fac o femeie sa treaca prin ce ai trecut tu. Si nu putini sunt ca mine.
Iti doresc sa gasesti persoana potrivita, indiferent de meseria pe care o are!


Povestea lui Mihai Vladeanu! „Aveam mancare la sacose pentru 3 zile iar la apa aveam ratie”


Salut Catalin! Eu am navigat doar cu 2 firme pana acum si nu cunosc foarte multe despre alte companii, doar ce stiu din auzite dar nu vreau sa vorbesc aiurea,asa ca iti spun de firmele la care am lucrat. Prima se numeste Zodiac Maritime, au sediul in Tomis Mall. Am lucrat la ei aproape 4 ani si sunt o firma serioasa. Salariul iti intra mereu la timp, te trimite mereu in voiaj fara sa astepti prea mult. Nu se da spaga. Salariul cred ca este undeva in jur de 1600-1800 USD pe luna lucrata la vapor. Asa era inainte, nu stiu cum este acum. Poti merge acolo si intreba.
La firma la care sunt acum am plecat prin agentia MCL International, au sediul pe langa galeriile Soveja, la fel o agentie serioasa care trimite pentru companii mari precum Stena, Chevron, Northern Marine, etc. Eu sunt la Northen Marine si aici tot rating-ul este filipinez, deci romani sudori nu avem din pacate. Spor la invatat si sa termini cursul cu bine. Mare atentie cu ce firme pleci, daca nu esti bine informat mai bine intreaba pe cineva despre eventualele firme care vor sa te trimita in voiaj. Numai bine!


Povestea lui Mihai Vladeanu! „Aveam mancare la sacose pentru 3 zile iar la apa aveam ratie”


Marius, ti-am raspuns si pe cadeti. Baiatul a pus o poza cu numele navei la pupa: MERTA. Si pe marrinetraffic scrie clar ca numele navei pe AIS e MERTA. Oricum, A MERT sau MERTA, fugiti de ea!!!


Viata de Navigator. De la cateva sute de euro la 20.000 euro pe luna


Costel, uite am gasit o oferta de munca cu salariu foarte bun. Si e pentru romani.

Nu vreau sa fac reclama, dar pentru cei care m-au injurat ca salariile nu pot ajunge la 20.000 euro/luna: Oferta pentru Chief Officer de 17.000 USD/luna. Comandantul evident ca sare de 20.000 Euro. http://www.ainostri.ro/?pagina=10&of=25122&id_ag=52


Viata de Navigator. De la cateva sute de euro la 20.000 euro pe luna


Vali Malaxa: Ce diferenta este intre bucatarul de pe pasager si bucatarul de pe bulk de exemplu? Ce diferenta este intre ospatarul de pe pasager si cel de pe…container? Pot toti cei enumerati mai sus sa fie numiti personal auxiliar? Daca da, e ok, daca nu zi-mi te rog de ce nu.
Si zi-mi te rog marinarul care face si functia de ospatar, unde il încadrezi? 🙂


Ce au de castigat, dar si de pierdut, navigatorii!


Raluca, daca ii spui unuia care face 6 cu 6 despre cerul instelat si delfinii saltareti sigur te ia la injurat :))
Iar cei care sunt acolo si fac 6 cu 6 tot timpul crede-ma ca o fac doar pentru bani nu pentru delfinii saltareti 🙂

Te invit sa faci un articol in care sa povestesti cele expuse de tine pe site-ul nostru, ce zici?


5 Lucruri nestiute despre marinari.


Ai dreptate Raluca in legatura cu experientele mele negative. Te invit sa ciesti: http://www.viatadenavigator.ro/2016/01/12/clipe-de-neuitat-petrecute-la-nava/
Multumesc pentru urare! 😉


Ce fel de femei prefera marinarii !?


Raluca, nu este nicio legatura. Ai luat-o prea in serios 🙂
Femeile astea nu exista 🙂


5 Momente penibile prin care trece un marinar!


Ai dreptate Raluca dar sunt cazuri izolate. Eu personal ma regasesc doar in 2-3 din cele scrise de tine. La punctul 13 cred ca se regasesc toti 🙂


0
➡️➡️➡️ 𝐃𝐢𝐬𝐭𝐫𝐢𝐛𝐮𝐢𝐞 𝐬̦𝐢 𝐭𝐮! ⤵️⤵️⤵️